Roadtrip met de kids? Zo overleef je dat zonder drama!

Ooit een roadtrip met kids gemaakt waar je na vijf minuten al spijt van had? Geen zorgen, je bent niet de enige! Maar met een beetje voorbereiding en deze tips wordt die autorit een eitje.

Klaar voor de start… af!

Voordat je de motor start, denk even aan deze dingen:

 • Veiligheid eerst, kids! Zorg dat iedereen goed vastzit in een passend autostoeltje of zitverhoger. En vergeet die kinderbeveiliging op de deuren niet!
 • Entertainment is key! Verveling is de grootste vijand. Pak spelletjes, boekjes, tablets, of wat je kids ook maar leuk vinden, in. Een verrassingstas met nieuwe speeltjes doet het altijd goed!
 • Snacks en drankjes, altijd handig! Hongerige kids zijn zeurende kids. Zorg voor genoeg lekkere en gezonde snacks en drankjes. Skip die plakkerige snoepjes, die maken alleen maar een bende.
 • Comfort is king! Zorg dat je kids lekker zitten met kussentjes, dekentjes en misschien een zonnescherm. Zo voorkomen we gezeur over de zon in hun ogen.

Onderweg: keep calm and carry on!

Zelfs met de beste voorbereiding kan het soms even misgaan. Maar blijf chill en probeer deze tips:

 • Pauze! Kids moeten even kunnen rennen en springen. Stop elke paar uur bij een tankstation met speeltuin of een parkje.
 • Zing en speel erop los! Zing samen liedjes, speel “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet” of verzin een verhaal. Zo blijft de sfeer gezellig.
 • Blijf zen! Als je kids gaan zeuren of ruzie maken, probeer dan rustig te blijven. Schreeuwen helpt niet, het maakt het alleen maar erger.
 • Wisselen maar! Als je met z’n twee├źn bent, wissel dan af en toe van chauffeur. Zo blijft iedereen fris en fruitig.

Conclusie: Je bent er bijna!

Met de juiste voorbereiding en een beetje geduld kan een autorit met kids zelfs leuk zijn. Wie weet ontdek je wel nieuwe plekjes tijdens de pauzes of heb je de grootste lol met het zingen van liedjes. En als je nog wat extra rij-ervaring wilt opdoen voordat je met het hele gezin op pad gaat, kun je altijd nog een rijles nemen in Den Bosch bij een rijschool zoals Start Driving.

FAQ

 1. Hoe lang kan ik met mijn kinderen in de auto rijden?

Dit hangt af van de leeftijd van je kids en hoe lang ze stil kunnen zitten. Probeer elke 2-3 uur een pauze te nemen.

 1. Help, mijn kind is wagenziek!

Zorg voor frisse lucht, laat je kind uit het raam kijken en geef hem iets lichts te eten, zoals een cracker.

 1. Hoe voorkom ik ruzie tijdens de rit?

Zorg voor genoeg afleiding, zoals spelletjes en speelgoed. Maak duidelijke afspraken over het gedrag in de auto.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.